II. Masters 10.10.2009 ve Slušovicích

12.10.2009

Milan Vyoral | Komentářů: 0

II. turnaj Masters letošní sezóny pořádaný 10.10.2009 ve Slušovicích

V tento sobotní deštivý den se sešlo 14 dvojic mužů, 2 dvojice žen a pak 43 mužů a 12 žen v kategoriích jednotlivců. Hrálo se na šesti automatech a pro případ vyššího počtu hráčů byly v záloze připraveny ještě další dva stroje. Upřímně, čekal jsem o cca 15 hráčů víc, ale znáte to. Kdo chce, přijede, kdo ne, vždy si nějaký ten důvod najde, proč to nejde.

Co napsat o průběhu turnaje? Tož prostě takový normální, bezproblémový turnaj. Alespoň jsem žádný problém nezaznamenal. Co jsem ovšem zaznamenal, bylo, že většina hráčů se dobře bavila. Svědčí o tom také skutečnost, že se hromada hráčů přišla po turnaji rozloučit a slova díků za turnaj také hřály u srdce.

Co bych ale chtěl zde trochu rozebrat, je fakt, že naši pořadatelé turnajů Open přistupují k soutěži tak nějak, slušně řečeno benevolentně. Jednak jsem čtyři dni před Mastrem nedělal velice nic jiného, než odpovídal na telefonické dotazy hráčů, jestli už mi ten a ten pořadatel odevzdal turnaje a proč s tím neudělám pořádek, atd. Cca dva dni před turnajem jsem zadával asi 30 turnajů Open odevzdaných na poslední chvíli, vždy dlouho do noci, abych nepoškodil samotné hráče. Asi si naši pořadatelé neuvědomují, že zadržováním výsledovek turnajů z jakých koli důvodů, poškozují samotné hráče ze svých hracích míst. Je zajímavé, že z nejvzdálenějších hracích míst, chodí výsledky pravidelně a z těch zlínských a okolí jsou problémy. Je to jen a jen o lidech a jejich přístupu. Nechci tu jmenovat jednotlivé pořadatele, (oni to vědí, koho se to týká) ale rád bych upozornil, aby se tito pořadatelé nedivili, že nakonec nemusí mít na turnajích hráče. Každý pořadatel turnaje je oproštěn od startovného na turnaji za to, že zajistí pro hráče poháry, uspořádá turnaj a odevzdá výsledky turnaje. Osobně si myslím, že odevzdání výsledků nejpozději jednou za 14 dní, (když už to z nějakého důvodu nejde hned po turnaji) bude dostačující alespoň trochu k aktuálnosti jednotlivých žebříčků.

Takže pojďme dělat každý to, co jsme si vzali za úkol pořádně, abychom zbytečně nenaštvávali hráče. Je přeci dost věcí, které nejdou ovlivnit, tak proč ještě přilévat olej do ohně? Špatný nápad?

Přeji všem pěkný den.                                                                                                  Milan

Pár foteček z akce ZDE: